Dijlift

Een dijlift is een chirurgische ingreep die overtollig huid en vet weefsel van de bovenbenen verwijdert, voor een strakkere en slanker uiterlijk.

Waarom kiezen voor deze ingreep/ voor wie is deze ingreep geschikt?

De dijlift is een cosmetische ingreep die wordt uitgevoerd om overtollige huid en vet op de binnenkant van de dijen te verwijderen, vaak als gevolg van veroudering, gewichtsschommelingen of zwangerschap. De huid van de binnenkant van de dijen is kwetsbaar en kan snel verzwakken door natuurlijke veroudering of veranderingen in gewicht. Deze ingreep is geschikt voor mensen die last hebben van een slappe, hangende huid in dit gebied, wat esthetische zorgen kan veroorzaken of zelfs ongemak, zoals wrijving of huidirritatie. De dijlift helpt de huid strakker te trekken en de contouren van de dijen te verbeteren.

Verloop procedure

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. Meestal verblijft u één nacht in het ziekenhuis. Indien er sprake is van vetophoping, wordt er eerst een lipoaspiratie uitgevoerd om het vet uit het gebied te verwijderen. Vervolgens wordt het overtollige huidweefsel verwijderd. Naargelang de hoeveelheid en verdeling van het weefsel overschot wordt een verticale- (van schaamstreek tot boven de knie) of horizontale (sikkelincisie enkel aan de bovenzijde van de dij) incisie langs de binnenkant van de dijen geplaatst. De incisie wordt zorgvuldig geplaatst zodat deze later zo goed mogelijk te verbergen is. Bij de ingreep wordt er rekening mee gehouden dat belangrijke bloedvaten en lymfekanalen worden gespaard. Het resultaat is een strakkere dij met betere contour. 

nazorg

Na de ingreep moet de patiënt gedurende vier weken een speciale compressiekleding (panty) dragen om zwelling te verminderen en de huid te ondersteunen bij het genezen. Gedurende de eerste week kunnen er zwelling en blauwe plekken optreden. Pijnstillers worden voorgeschreven om het ongemak te verlichten. Douchen is steeds toegestaan. Er is een vervolgconsult gepland twee weken na de operatie om de genezing te controleren. De meeste patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten na 2 weken hervatten. Fysieke inspanningen dienen gedurende 1 tot 2 maanden vermeden te worden.

Complicaties

Zoals bij elke chirurgische ingreep kunnen er complicaties optreden, hoewel deze zeldzaam zijn. Mogelijke risico's zijn onder andere:

  • Zwelling, blauwe plekken, of infectie op de operatielocatie
  • Tijdelijke gevoelloosheid of veranderingen in de huidgevoeligheid
  • Hematoom (bloedophoping)
  • Onvolkomenheden in het resultaat, zoals asymmetrie of een te zichtbaar litteken

Deze mogelijke complicaties worden voorafgaand aan de operatie besproken tijdens een consult, zodat de patiënt goed geïnformeerd is over de risico's van de ingreep.

Heeft u vragen?

Dr. De Gelder geeft u graag gericht advies over uw gewenste behandeling. Neem contact op om een persoonlijk consult te plannen.